Najkonfuzniji ulični parking na svetu

Kako BBC prenosi, u predgrađu Škotskog grada Edinburga, dve ulice imaju četiri različite tarife a to je samo početak. Pravila se još više komplikuju kada pokušate da shvatite kako tarife funkcionišu, gde i koliko dugo smete da parkirate.

U jednoj ulici platićete 6,5 funti za 6 sati parkiranja, dok malo dalje niz ulicu ta cena raste na 15 funti. Na jednoj strani ulice cena za sat je 2,5 funte a vremenski maksimum za parkiranje je 6 sati. Sa druge strane ulice, parking ćete platiti jednu funtu za prvi sat, dve funte za dva sata, a onda 6,5 funti ako ostajete do 9 sati, koliki je ujedno i vremenski limit za vaše parkiranje. Ipak, nije sve ni tu sigurno, jer na nekim delovima iste strane ulice važi pravilo od 6 sati parkiranja.

Onda, ako zađete u narednu ulicu, postoji parkiralište kod autobuske stanice koje će vas koštati 5,5 funti po satu sa maksimumom od 10 sati parkiranja. Ali sa druge strane ulice imate parkiralište gde možete ostaviti vozilo do četiri sata, a svaki sat ćete platiti 2,5 funte. Najbliži parkomat naplaćuje satne karte 5,5 funti.

Potpuno logično, zar ne?

Stanovnici i posetioci ove dve ulice kažu da su zbunjeni i da ni sami ne znaju šta i kako plaćaju i da vrlo često dobijaju kazne, a i sami kontrolori se žale kako im nije lako, ali da moraju da poštuju gradske odluke.

Za to vreme iz gradskih vlasti dolazi objašnjenje i molba da vozači prate vertikalnu signalizaciju koja objašnjava uslove parkiranja i cene.

Povezane vesti