Pušten u rad prvi brzi punjač u moravskom kraju

brzi punjač

Na benzinskoj stanici Evoil u Preljini, na magistralnom putu između Čačka i Kraljeva, postavljen je i pušten u rad prvi brzi punjač za električna vozila u ovom kraju. Punjač jačine 40KW postavile su kompanije EasyPark i Orion Mobility kao distributeri, u saradnji sa Evoilom. Postavljen je na parkingu pumpe i ima dva punjačka mesta.

U pitanju je jedan od najsavremenijih pametnih punjača za električna vozila. On u zavisnosti od mogućnosti automobila može dopuniti bateriju za svega 20-ak minuta. Na ovom projektu su radile kompanije Orion mobility i EasyPark zajedničkim snagama. One su tako iskazale ozbiljnu nameru da se o temi elektrifikacije vozila u Srbiji više priče. Ali da se i razmišlja više o infrastrukturi za istu.

Takođe je zanimljivo da će ovaj brzi punjač moći da se pokrene preko Orion emobility mobilne aplikacije. Preko nje će vozači moći i da plate uslugu punjenja, što je takođe servis koji je tek u povoju na ovim prostorima.

S obzirom na geografsku lokaciju punjača, verujemo da će se mnogo više vozača ohrabriti da krene na putovanje električnim autom kako po Srbiji, tako i u ostale delove regiona koje ovaj putni pravac opslužuje. U svakom slučaju, ovo je uz punjače na auto-putevima dobar signal za vozače, ali i distributere električnih vozila.

Povezane vesti