Mreža auto-puteva u Srbiji jača za dva super-brza EV punjača

Nedavno su na NIS pumpama u Srbiji otvorena dva super-brza EV punjača kompanije Alpitronic, a u realizaciji domaće kompanije Epsee d.o.o. u saradnji sa Orion eMobility. 

Ovi takozvani “Hyperchargeri” instalirani su i pušteni u rad na renoviranoj pumpi “Zmaj” i na pumpi “Krnješevci”. Ove lokacije, kao jedne od najposećenijih benzinskih stanica u Srbiji, svakako predstavljaju veliki pomak u elektrifikaciji voznog parka u regionu, ali i u podsticanju tranzitnih putnika da se odvaže na putovanje kroz Srbiju sa svojim električnim vozilima. Snaga ova dva super-brza EV punjača i brzina punjenja će svakako duga putovanja učiniti mnogostruko lakšim za vozača električnih vozila. 

Punjači su snage 75 kW i imaju po dva punjačka mesta, a dostupni su svi relevantni tipovi utičnica. Samo plaćanje se može izvršiti putem Orion eMobility mobilne aplikacije, karticom ili na samoj pumpi.

Ovim potezom NIS je obezbedio da na svim pravcima postoje punjačke stanice, dok su kompanije Epsee i Orion eMobility pružile tehničko osposobljavanje i moderne funkcionalnosti za korisnike.

Povezane vesti