Shell i Q-Park predstavili koncept “Mobility Hub”

mobility hub

U najnovijoj saradnji, Shell i Q-Park su predstavili najsavremeniji “Mobility hub” u centru Haga. “Mobility Hub”, koji se nalazi na postojećoj lokaciji Q-Park garaže u Amsterdamse Veerkade, transformisan je iz konvencionalne parking garaže u prostor koji nudi niz usluga. Posetioci sada osim parkinga, na raspolaganju imaju i stanice za brzo punjenje električnih vozila, mogućnost da rentiraju e-bicikl ili trotinet i uživaju u kafi za poneti.

Ova inicijativa je osmišljena da poboljša i olakša mobilnost stanovnika i posetilaca Haga. Shell i Q-Park ovim žele da pokažu posvećenost unapređenju održivih i pristupačnih rešenja za urbanu mobilnost. Shell i Q-Park su takođe bili pioniri u postavljanju EV punjača na parkingu u Holandiji 2012. Tokom deset godina, saradnja je dovela do instaliranje skoro 1.000 punjača za EV.

Transformacija postojeće parking garaže u sveobuhvatno čvorište mobilnosti označava značajnu prekretnicu u decenijskom partnerstvu između Shell-a i Q-Parka. Michiel Tenge, generalni direktor Q-Park u Holandiji, istakao je njihove zajedničke napore, rekavši: „Radimo sa Shell-om više od deset godina kako bismo omogućili infrastrukturu za punjenje. I dalje se širimo. Potražnja za EV punjačima se povećava, i srećni smo što možemo da ponudimo nove opcije poput brzog punjenja. Uz dodatak usluga deljene mobilnosti, korisnici mogu bez napora da putuju do svog odredišta, lako i efikasno.”

Osim usluga parkinga, rentiranja bicikala i trotineta centar nudi i druge usluge. Gorepomenuta kafa može se nabaviti u Shell kafeu, gde posetioci mogu da uživaju i u hrani ili toplom napitku. Štaviše. Pored toga, objekat nudi praktične usluge kao što je hemijsko čišćenje i pranje veša, mesta za sastanke i rad, poboljšavajući sveukupno iskustvo za korisnike.

Ovaj projekat je samo prvi u nizu planiranih ovakvih centara u većim gradovima.

Povezane vesti