Zrenjanin raspisao konkurs za subvencije prilikom kupovine bicikala

zrenjanin

Grad Zrenjanin je raspisao konkurs za dodelu bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za nabavku bicikala. Ova inicijativa ima za cilj da podstakne građane da koriste bicikle kao alternativni oblik prevoza. Podsticaji za korišćenje alternativnih vidova prevoza korak je ka smanjenju zagađenja vazduha i očuvanju životne sredine.

Sredstva za sufinansiranje nabavke bicikala iz ovog konkursa su određena Odlukom o budžetu grada Zrenjanina za 2024. godinu i iznose do 1,5 miliona dinara. Kroz ovaj program, građani će imati priliku da dobiju subvenciju u iznosu do 10 hiljada dinara za nabavku jednog bicikla.

Pravo učešća na konkursu imaju građani koji poseduju važeću ličnu kartu sa prebivalištem na teritoriji grada Zrenjanina u trenutku podnošenja prijave.

Građani koji ostvare pravo na sufinansiranje mogu nabaviti bicikle isključivo od dobavljača koji su prethodno izabrani putem javnog konkursa. Prijave za subvencije trajaće do utroška sredstava, a najkasnije do 1. decembra 2024. godine.

Ovaj konkurs predstavlja korak ka unapređenju održive urbane mobilnosti u Zrenjaninu. Istovremeno će pružiti podršku građanima koji žele da doprinesu zaštiti životne sredine i unaprede svoje zdravlje kroz aktivnosti kao što je vožnja bicikla.

Ovo nije prvi put da Zrenjanin sprovodi ovakve akcije. Slični konkursi su realizovani i 2022. i 2020. godine.

Povezane vesti