Uber uvodi funkciju kupovine karata za gradski prevoz u San Antoniju

uber

Uber, globalni gigant u prevozu putnika, proširuje svoje usluge i na područje javnog prevoza. Uber će kroz svoju aplikaciju, omogućiti korisnicima u San Antoniju da kupe karte za gradski prevoz direktno iz aplikacije. Ova nova funkcionalnost rezultat je partnerstva Ubera sa VIA Metropolitan Transitom i Masabijem, kompanijama koje obavljaju javni prevoz u ovom gradu.

Saradnja sa VIA Metropolitan Transitom i Masabijem omogućava korisnicima Ubera da brzo i jednostavno kupe karte za gradski prevoz, što značajno olakšava planiranje i plaćanje njihovih putovanja. Ova inicijativa trebalo bi da podstakne multimodalni prevoz. Korisnicima će biti olakšano kombinovanje različitih vidova prevoza s obzirom da će postojati samo jedna tačka plaćanja.

Zahvaljujući integraciji ove funkcionalnosti u Uber aplikaciju, korisnici imaju mogućnost da kupuju karte za gradski prevoz koristeći isti profil za plaćanje koji već koriste za Uber vožnje. Ovo obezbeđuje jednostavnost i praktičnost za putnike, eliminišući potrebu za posebnim aplikacijama ili fizičkim kartama za prevoz.

Ova inicijativa takođe pruža dodatni kanal prodaje karata za VIA Metropolitan Transit i Masabi. Integracija kroz Uber aplikaciju pruža mogućnost transportnim kompanijama da dođu do novih korisnika i unaprede iskustvo putnika.

Ova saradnja predstavlja korak ka kreiranju integrisanog sistema prevoza u San Antoniju. Kroz ovo partnerstvo, Uber, VIA Metropolitan Transit i Masabi stvaraju osnovu za urbanu mobilnost kakva bi ona trebala da bude – efikasna i lako dostupna.

Integracija kroz Masabijev SDK

Sistemi su integrisani pomoću Masabijevog tiketing SDK-a. SDK ili software development kit, predstavlja niz softverskih alata koji omogućavaju partnerskim kompanijama integraciju na originalni softver.

Ovaj projekat predstavlja početak onoga što se dugo očekivalo u saobraćajnoj industriji. Integracija aplikacija za prevoz i javnog prevoza će biti neizbežna u budućnosti ukoliko se želi postići održiv i efikasan sistem.

Povezane vesti