Održan drugi po redu stručni skup “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu”

skup

U petak, 17. maja 2024. godine, u Beogradu je održan drugi naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“. Organizator skupa bila je Akademija tehničkih strukovnih studija Beograd a predstavljeno je mnoštvo stručnih radova, uz češće velikog broja ljudi iz saobraćajne struke.

Skup je okupio saobraćajne inženjere sa fakulteta, akademija, institucija i privrednih subjekata iz oblasti saobraćaja, transporta i logistike. Fokus skupa bio je na predstavljanju pozitivnih praksi i najboljih iskustava  iz ovih oblasti. Jedan od osnovnih ciljeva bio je i jačanje saradnje između akademske zajednice i privrede. 

Predstavljena su 84 rada 173 autora iz više tematskih celina. Tako su u programu bile zastupljene teme iz transport, logistika i špedicija, ali i urbane mobilnosti i bezbednosti saobraćaja. Takođe su predstavljena i iskustva iz obuka kandidata za vozače i upravljanja radom voznih parkova. Pored učesnika iz Srbije, skupu su prisustvovali učesnici iz Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

Skup su podržale brojne ustanove, institucije i udruženja, među kojima su Ministarstvo prosvete Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Sekretarijat za saobraćaj Gradske upravа grada Beograda.

Osim njih, skup su podržale i istaknute domaće i regionalne kompanije iz saobraćajne industrije.

Povezane vesti