Popularnost E-bicikl rešenja u porastu

Posle iznenadnog i dramatičnog rasta broja električnih trotineta u gradovima širom sveta, čini se da iz senke polako najzad izlaze električni bicikli, kojima se nekad predviđala značajno lepša budućnost.

Usled mnogobrojnih problema sa kojima su se gradovi susretali zbog električnih trotineta, ali i njihovih nesumnjivih prednosti u mikromobilnosti stanovnika, nekako neprimetno ali i sa padom cena i tehnologije izrade, nametnuli su se i električni bicikli. Dodatno su u tome pomogle i mnogobrojne aplikacije za dostavu hrane, jer su dostavljači prepoznali električni bicikl kao jedno od najboljih prevoznih sredstava za svoj posao.

Ipak, ostao je dugačak put do značajnijeg udela u broju električnih bicikala na ulicama. Ono što je svakako dobro je što ova verzija popularnog dvotočkaša eliminiše nekoliko izgovora koje smo svi davali kao odgovor na pitanje zašto ne koristite bicikl? Ne morate više znojavi i umorni da stignete na destinaciju, domet je višestruko povećan čak i za one bez kondicije itd.

Nedavno je Marsej objavio tender za nabavku sistema za deljenje električnih bicikala. U opisu konkursa stoji da će na ulicama Marseja biti hiljadu e-bicikala za deljenje. Možda ne i zavidna brojka za grad od skoro milion stanovnika, ali svakako govori dosta o namerama grada da približi mikro-mobilnost svojim građanima i da prednost alternativnim vidovima transporta.

Povezane vesti