Nešvil se okreće mikromobilnosti

Kompanija koja se bavi gradskim transportom u Nešvilu, ušla je u partnerstvo sa kompanijom Bird, koja obezbeđuje servis rentiranja električnih skutera. Ovakvo partnerstvo trebalo bi da omogući mnogo veću fleksibilnost u javnom gradskom prevozu, kao i održivost sistema. Obe kompanije usko sarađuju kako bi sistem funkcionisao bez zastoja. Bird je od WeGo, kompanije koja vrši javni gradski prevoz u Nešvilu (Američka država Tenesi), preuzeo podatke o smeni putnika na stanicama, tako dajući estimaciju potrebe za skuterima na svakoj od stanica.

Za sada se to ne najavljuje, ali ovakva saradnja se može proširiti i na objedinjenu naplatu, ali takođe na zajedničku mobilnu aplikaciju ili platformu, koja bi mogla sa preciznošću da kaže korisnicima kada koji autobus nailazi.

Ovaj novi vid mikromobilnosti svakako je logičan korak i uz dobru mrežu javnog gradskog prevoza putnika može značajno uticati na korisnike da odutanu od putovanja privatnim automobilom.

Takođe, prednost je i malo ulaganje koje je potrebno za aktiviranje ovakvih servisa, s obzirom da su električni skuteri sve pristupačniji.

Povezane vesti