Nastavak gradnje Autoputa u Crnoj Gori do kraja godine

Nakon dugotrajne i mukotrpne izgradnje prve deonice autoputa Bar-Boljare, između Smokovca i Mateševa i konačnog privođenja kraju ovog kompleksnog, skupog i fantastičnog građevinskog poduhvata, najzad je došlo vreme da se započne i druga deonica autoputa.

Iz ministarstva za kapitalne investicije Crne Gore najavljuju da će gradnja druge deonice autoputa otpočeti do kraja ove godine. Deonica od Mateševa ka granici Srbije, do Andrijevice će biti sledeća na kojoj će se građevinari obresti. Ukupna dužina deonice do Boljara biće oko 70 km, a još se razmatra da li će se raditi kompletna trasa Mateševo – Boljari ili će se raditi etapno.

Ipak, i dalje crnogorski neimari imaju dosta vremena za izgradnju, s obzirom da je sa druge strane granice autoput tek stigao do Čačka. Ipak, do sada je izgrađeno preko 100 kilometara autoputa, a brzo će biti završen deo do Požege, pa će biti nastavljena gradnja i ka granici, tako da mesta za opuštanje nema ukoliko vlade obe države žele da povežu svoje građane.

Prioritetna deonica od Mateševa do Smokovca, koja će premostiti opasni kanjon Morače, već je građevinski završena. Ostaju tehnički prijem, administrativne procedure i eventualne ispravke. Ipak, otvaranje prvog autoputa u Crnoj Gori sve je bliže realnosti.

Povezane vesti