Flowbird preuzima većinski udeo u rumunskom Piconet-u

Nakon prošlogodišnje implementacije Flowbird aplikacije za mobilno parkiranje na tržištu Poljske, istoimena kompanija odlučila je da, preko svoje podružnice Yellowbrick International BV, početkom ove godine preuzme većinski udeo u Piconet-u, lideru na tržištu u oblasti parkiranja i mobilnosti u Rumuniji, a u cilju ekspanzije na područje centralne i istočne Evrope. 

Ovakav potez se uklapa u strategiju evropskog giganta koja često podrazumeva akvizicije manjih igrača na tržištu.  

Ovo će Flowbird-u doneti mogućnost širenja poslovne mreže i jačanje pozicije na tržištu u ovom delu Evrope, dok će se Piconet sa svojim podružnicama priključiti jednoj od najjačih parking grupacija u Evropi i svetu. Predviđeno je i da se, implementacijom novih rešenja i usluga iz opusa firme, doprinese rešavanju problema gradova kao što su gužve u saobraćaju, problemi sa parkiranjem i zagađenjem.

Udruženjem zajedničkih snaga ujedno je planirano da se dve platforme u vlasništvu rumunske firme, 2Park i TPark, aktivno integrišu i primenjuju i u ostalim zemljama regiona, u čemu međunardno tržišno iskustvo Piconet-a može imati značajan udeo.

Zanimljivo je takođe napomenuti da je rumunski Piconet pre nekoliko godina preuzeo, u Srbiji popularnu mobilnu aplikaciju za plaćanje parkiranja, Parking Manijak.

Povezane vesti