Implementiran Vidar sistem za kontrolu preopterećenja vozila

vidar

Sistem pod nazivom Vidar, kompanije Adaptive Recognition implementiran je na nekoliko auto-puteva u Evropi. Sistem kontroliše osovinska opterećenja i pomaže u sprovođenju propisanih težina.

Preopterećenost vozila jasno ugrožava sigurnost saobraćaja na mnogim putevima i auto-putevima. Vozači koji zanemaruju propisano osovinsko opterećenje ne samo da oštećuju puteve, već mogu i lakše izgubiti kontrolu nad vozilom zbog prekomerne težine. Zahvaljujući weigh-in-motion (merenje u pokretu) sistemu kompanije Cross Zlín koji sadrži Vidar kameru za praćenje saobraćaja Adaptive Recognition, kontrola i kažnjavanje prekrašaja je automatizovano u četiri različite Evropske države.

Izazovi

Osim već pomenutih problema, jako bitan faktor kod preopterećenih vozila je i njihov put kočenja. Kočenje se znatno produžava sa većom težinom vozila, a posebno pri opterećenju koje je veće od propisanog. Pritom se značajno smanjuje i manevarska sposobnost vozila. Stručnjaci za bezbednost saobraćaja i puteve iz tog razloga traže efikasne načine za sprovođenje propisa, kako o maksimalnoj ukupnoj težini po vozilu, tako i o opterećenju po osovinama i točkovima. Automatska rešenja za merenje vozila su u tom smislu najefikasnija, s obzirom da omogućavaju rano upozoravanje i preventivne akcije. Sa takvim sistemima, moguće je sprečiti ulazak preopterećenog vozila na auto-put.

Partner Adaptive Recognition-a, Cross Zlín, koji je u industriji više od 25 godina, razvio je automatski sistem merenja u pokretu koji pojednostavljuje predselekciju i osigurava direktnu kontrolu preopterećenja vozila. Njegova CrossWIM 3.0 kontrolna jedinica je modularno rešenje kompatibilno sa komponentama treće strane i različitim WIM senzorima. Sistem je upotpunjen Vidar Smart HDx ili Vidar Smart 2x HDx LT kamerom za praćenje saobraćaja, proizvodima kompanije Adaptive Recognition, koja snima vozila u obliku digitalne slike pohranjene u bazi podataka sistema.

vidar

Rešenje

Sistem, razvijen s fokusom na preciznost, pouzdanost i jednostavnost, pogodan je za merenje protoka saobraćaja i dobijanje detaljne statistike, merenje i određivanje vozila u cilju detekcije prekršaja, te automatsko kažnjavanje preopterećenih kamiona.

Senzori za merenje i indukcione petlje instalirani su u trup puta. Vozila se snimaju pomoću Vidar ANPR kamerama Adaptive Recognition-a. Zahvaljujući senzorima sa IR osvjetljenjem, Vidar ANPR kamere mogu besprekorno funkcionisati i noću. Sistem određuje tip vozila i procjenjuje opterećenje svakog točka. Ovi podaci se zatim šalju u internu bazu podataka, prikazuju se korisnicima na web portalu ili šalju centralnom saobraćajnom sistemu na dalju obradu.

Ovaj sistem brzog merenja u pokretu ispunjava najzahtevnije kriterijume za prikupljanje podataka i dinamičko merenje. Osim toga, pogodan je i za jednostruke i višestruke instalacije.

2021. godine sistem je instaliran na nekoliko lokacija u Evropi:

  • Stanica u režimu direktne kontrole na auto-putu u Češkoj, kao i vučne stanice u režimu predselekcije. Ovo pokriva autoputeve ukupne dužine od 1355 km.
  • Šest stanica u režimu direktne kontrole na putevima u Ukrajini
  • Tri stanice u režimu predselekcije u Grčkoj
  • Predselekciona stanica na Malti

Adaptive recognition sistemi

Adaptive Recognition Vidar Smart HDx ANPR kamera za praćenje saobraćaja ključni je element Cross Zlín-ovog automatskog rešenja za merenje vozila.

Vidar pametne kamere obavljaju zadatke vezane za ANPR na licu mesta, što znači da se slike snimljene uređajem odmah prosleđuju sistemima za video upravljanje sa svim relevantnim podacima. Sistem prosleđuje informacije o registarskim tablicama i, opciono, podacima o marki vozila, modelu i boji. Kamere rade sa gotovo 100% preciznošću zahvaljujući vodećoj ANPR platformi u industriji, Carmen®, razvijenoj od strane Adaprive Recognition-a. 

Kamere su opremljene setom dvostruke optike za istovremeno snimanje slika vozila fokusiranih na registarske tablice i preglednih slika. Vidar kamere su opremljene spot laserom, koji aktivira kameru tačno u trenutku kada je to potrebno. Ovaj senzor je prvi tog tipa u industriji. S obzirom da je prepoznavanje registarskih tablica povezano s automatskim merenjem težine, identitet vozača i kompanije u prekršaju se sa lakoćom utvrđuje.

Vidar ima mogućnosti da automatski analizira svoju okolinu, meri udaljenost, preporučuje ugao nagiba. Kao i da proverava svetlosne uslove i odabira najbolja podešavanja za snimanje vozila i prepoznavanje registarskih tablica. Napravljen je da olakša poslovanje uprvaljača puta i eliminiše uobičajene probleme ANPR-a kao što su komplikovana podešavanja, propušteni događaji, netačno prepoznavanje i slično.

Vidar je takođe projektovan da izdrži ekstremne situacije, kao što su ekstremne vrućine ili zimske noći, oluje ili čak pustinjske životinje.

Više informacija

Ako razmišljate o implementaciji sličnog rešenja Adaptive Recognition tim stručnjaka rado će odgovoriti na vaša pitanja i utvrditi može li se rešenje, prilagoditi vašim potrebama. Kontaktirajte nas ovde.

Vidar je komponenta visokih performansi sistema merenja u pokretu. Međutim, zahvaljujući svojoj svestranosti i naprednim karakteristikama, može se primeniti u mnogim drugim slučajevima. Ako želite saznati više o Vidaru, posetite njegovu namensku web stranicu na ovom linku.

Povezane vesti