Adaptive Recognition pruža temelj za SmartPort projekat u Scandlines luke u Puttgardenu u Nemačkoj i Rødby-u u Danskoj

smartport

Tokom naredne godine, Adaptive Recognition će isporučiti osnovu za smartport – inteligentne kamere, senzore i middleware softver. To će omogućiti Scandlinesu da izgradi pametnu luku koja može automatizovati opsluživanje korisnika trajekta.

„Ovaj projekat označava Scandlinesov pohod na digitalizaciju trajektnih luka i pretvara vezu Puttgarden-Rødby u trajektnu operaciju end-to-end, u realnom vremenu pomoću tehnologije kompanije Adaptive Recognition. To će načiniti ove dve luke jednima od najpametnijih u Europi.” Carsten Nørland, izvršni direktor Scandlines.

Adaptive Recognition donosi specijalizovano iskustvo iz različitih industrija stvarajući osnovu za izgradnju pametne luke sa automatizovanim rešenjima.

smartport

Scandlines će imati priliku da oseti benefite najnovijih modernih tehnologija kompanije koja je vodeća u svojoj industriji. Adaptive Recognition će isporučiti automatsko prepoznavanje registarskih tablica i tehnologiju identifikacije vozila na ulaznim i izlaznim kapijama čime će se pojednostaviti protok putnika i tereta.

„Adaptive Recognition Nordic, sa sedištem u Kopenhagenu, zaista je ponosna što je deo ovog projekta i koristi naše stručno znanje i iskustvo najbolje prakse u SmartPort projektima stečenim tokom godina rada u pomorskom sektoru sa pojedinačnim brodarskim kompanijama, lukama, pomorstvu i industrije pomorskih poslovnih usluga.” Alan Tofte, glavni pomorski inženjer i izvršni partner u Adaptive Recognition Nordic A/S.

Pročitajte više o Scandlinesu.

Povezane vesti