Vinci Highways uzima brazilske auto-puteve pod koncesiju

vinci highways

Vinci Highways, podružnica Vinci Concessions, uspešno je završila kupovinu 55% ​​udela u Entrevijasu od Patria, istaknutog brazilskog fonda. Ovaj strateški potez pozicionira Vinci kao ključnog igrača u infrastrukturnom pejzažu Brazila jer obezbeđuje koncesiju za dve deonice auto-puta sa naplatom putarine do 2047.

Dve deonice auto-puta, koje se protežu na ukupno 570 kilometara, prolaze kroz državu Sao Paulo, delujući kao ključne veze sa državama Minas Geiras na severu i Parana na jugu. Ovi regioni zajedno doprinose preko 40% bruto domaćeg proizvoda (BDP) Brazila, naglašavajući ekonomski značaj akvizicije.

Ulazak Vinci Highways na brazilsko tržište označava prvu Vincijevu koncesiju za auto-put u zemlji. Imajući na umu dugoročnu viziju, ova akvizicija je u skladu sa Vincijevom posvećenošću poboljšanju kvaliteta usluga koje pruža Entrevias.

Vinci će preuzeti radove na proširenju južnih delova auto-puta na dvotračne auto-puteve punog profila. Ovaj deo projekta bi trebalo da bude gotov do 2025. godine.

Preuzimanjem većinskog udela, Vinci Highways ima za cilj da iskoristi svoju stručnost i iskustvo kako bi poboljšao operativnu efikasnost Entrevias-a i korisničko iskustvo.

Preuzimanje udela u Entrevijasu odražava poverenje kompanije Vinci Highways u potencijal brazilskog tržišta i njenu posvećenost doprinosu transportnoj infrastrukturi zemlje. Rastuća privreda Brazila i široka mreža auto-puteva čine ga atraktivnom šansom za investiranje za kompanije za razvoj infrastrukture.

Očekuje se da će ulazak Vinci Highways-a na brazilsko tržište imati dalekosežne koristi. Pre svega kao podsticaj ekonomskog rasta u regionima koje opslužuju deonice sa naplatom putarine.

Povezane vesti