Otvorena nova pumpa sa EV punjačom na auto-putu Miloš Veliki

Auto-put Miloš Veliki iako već nekoliko godina u punoj eksploataciji, do pre par dana imao je samo jednu benzinsku stanicu. Čak je i ona bila dostupna samo vozačima iz smera Beograda. Sada je pumpa iz istog lanca otvorena na približno istoj lokaciji, ali u smeru ka Beogradu.

Pored činjenice da put od skoro 120 kilometara poseduje samo jednu benzinsku stanicu, poseban problem je bio što je ona opsluživala samo jedan smer.

Novu benzinsku stanicu nacionalnog naftnog giganta NIS-a, otvorio je ministar za saobraćaj, Goran Vesić.

Ono što je zaista odlična vest je da stanica ima i punjač za električna vozila. Ovo pokazuje dobru praksu koju NIS sprovodi poslednjih godina, a to je značajno ulaganje u infrastrukturu za punjenje električnih automobila na svojim pumpama na auto-putevima.

Punjač renomiranog proizvođača Hypercharger, jačine je 75KW i ima dva punjačka mesta.

Nova benzinska stanica nalazi se u blizini Čačka, u smeru od Preljine ka Beogradu. Predstavlja jednu od najmodernijih NIS-ovih pumpi, a poseduje sve sadržaje iz standardne ponude. Takođe je u skladu sa bezbednosnim i ekološkim standardima. Opremljena je sa četiri ostrva sa multifunkcionalnim automatima za točenje goriva.

Manjak pumpi na Milošu Velikom

Osim malog broja benzinskih stanica, neobična je i njihova lokacija. One se nalaze na samom ulazu/izlazu sa auto-puta kod Preljine. U perspektivi, kada se izgrade ostale deonice, ove pumpe će biti negde na pola puta do granice, ali šta do tada? Auto-putu ne manjka mesta za odmor, ali deonica auto-puta od preko 100 kilometara pre prve benzinske stanice zna da bude prilično neugodna za putovanje. Vozačima je potrebno nekada, osim goriva, i da se osveže, kupe tečnost za stakla, motorna ulje, metlice brisača… Sve ove sitnice mogu doprineti bezbednosti saobraćaja, a da ne pričamo o iskustvu putovanja.

Učestalost benzinskih stanica na drugim auto-putevima je značajno veća, pa se postavlja pitanje šta se dešava sa ovom deonicom?

Povezane vesti