U Čačku još 400 parking mesta pod naplatom

naplata parkiranja

Čačak će dobiti 400 novih parking mesta pod naplatom do kraja ove godine. U pokušaju da se odgovori na rastuće zahteve, grad Čačak i JKP “Parking Servis” Čačak najavili su dodavanje novih mesta. Ovo ima za cilj da olakša parkiranje i uredi infrastrukturu u ovim delovima grada

U Čačku je do sada pod naplatom bilo 1000 parking mesta. Od početka ovog meseca naplata je proširena na dodatnih 300 mesta. Dodatnih 100 parking mesta će ući u naplatu do kraja godine i ona će se nalaziti na novom parkiralištu pored “Mega Maksija”.

Ovaj potez dolazi kao odgovor na sve veću potrebu stanovnika ovih zona za uređenim parking prostorom. Stanovnici u delovima grada koji se naslanjaju na zone naplate trpe najveći pritisak zbog vozila koja “beže” od plaćanja. Uz to postoji i veliki broj napuštenih, neispravnih i neregistrovanih vozila. 

Proširenjem naplate parkiranja biće obuhvaćen širi centar grada, od Nemanjine ulice, do Borčeve hale, kao i od Gradskog bedema, do Ulice Dragiša Mišović. Do kraja godine u sistem naplate parkinga ući će i ulice: Veselina Milikića, Učiteljska, Svetog Save, Sinđelićeva, Amidžina, Nemanjina, Ulica devet Jugovića, Lomina, Moravska, Ulica Koče Anđelkovića, kao i zatvoreni parking “Taksi 2” (ispred “Maksija”) i Krenov prolaz. 

Naplata parkiranja u ovim ulicama počeće kada bude postavljena odgovarajuća saobraćajna signalizacija.

Povezane vesti