Drugi naučno-stručni skup “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ 17. maja u Beogradu

naučno-stručni skup

Drugi naučno-stručni skup „Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu“ održaće se u Beogradu. Skup u organizaciji Akademije tehničkih strukovnih studija Beograd, biće održan 17. maja, u Hotelu M u Beogradu. Događaj će biti međunarodnog karaktera, tako da će svoje radove moći da predstave stručnjaci iz celog sveta.

“Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu” biće odlična prilika da stručna zajednica razmeni iskustva i znanja. Na Skupu će se po drugi put okupiti stručnjaci iz privrede i obrazovnih ustanova iz oblasti drumskog saobraćaja, transporta i logistike. Učešće će takođe uzeti državni organi i ustanove, poslovna udruženja iz oblasti saobraćaja, transporta i auto škola radi razmene znanja i iskustva proisteklih iz teorije i prakse.

Radovi će biti podeljeni u četiri sekcije:

1. Transport, logistika i špedicija,
2. Urbana mobilnost,
3. Bezbednost saobraćaja i obuka vozača i
4. Vozila i upravljanje radom voznih parkova.

Učesnici Skupa moći će da prezentuju primere dobre prakse iz svojih sredina i kompanija. Na taj način, stručna javnost se najbolje upoznaje sa konkretnim primerima i merama koje su se pokazale kao uspešne.

Organizatori takođe prihvataju i studentske radove. Ovo predstavlja odlični i retku priliku za mlade inženjere da predstave svoje razmišljanje i ideje.

Prethodni naučno-stručni skup održan je 2022. godine, a okupio je 163 stručnjaka. Sa 83 publikovana naučna ili stručna rada u Zborniku, “Dobra praksa u drumskom saobraćaju i transportu” se pokazao kao skup od izuzetnog značaja i produktivnosti. Takođe je proširena saradnja između nauke i privrede.

Prijava radova je i dalje u toku. Više o tome i učešću na skupo možete pronaći na sledećem linku: https://www.skupsaobracaj.atssb.edu.rs/. Takođe, više informacija možete dobiti i slanjem direktnog mail-a na skup-dp.info@atssb.edu.rs.

Povezane vesti