Inicijativa za zabranu parkiranja na trotoarima u celoj Engleskoj

zabranu parkiranja

Novo istraživanje ukazuje da bi ovlašćenja za zabranu parkiranja na trotoarima trebalo proširiti širom Engleske kako bi se ulice učinile bezbednijim. Prema izveštaju, osobe koje koriste invalidska kolica, starije osobe i roditelji sa dečjim kolicima su izloženi riziku jer su primorani da koriste ulicu, umesto trotoara.

Vlada navodi da je konsultovala lokalne savete o tome kako preduzeti korake u vezi s ovim pitanjem. Trenutno, parkiranje na trotoarima je zabranjeno samo u Londonu. Izveštaj poziva vladu da proširi ovu zabranu na ostatak zemlje.

Konsultacija Odeljenja za saobraćaj (DfT) o tome da li dati savetima širom zemlje ovlašćenje da zabrane parkiranje na trotoarima završena je u novembru 2020. godine. Ipak, zvanična objava još uvek nije izneta. Novi izveštaj je naručen od strane Lokalne vlade (LGA) i sproveden od strane putničke organizacije Sustrans i organizacije za prava osoba sa invaliditetom, Transport for All.

Izveštaj ukazuje da, između ostalog, parkiranje na trotoarima može oštetiti površinu, stvarajući opasnosti od pada i uzrokovajući skupe popravke. Portparol za saobraćaj LGA, Darren Rodwell, izjavio je: “Parkiranje na trotoarima je jedna od najčešćih pritužbi pešaka.”

Povezane vesti