MUP najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja pred uskršnje i prvomajske praznike

mup

U susret uskršnjim i prvomajskim praznicima, MUP Republike Srbije najavljuje pojačanu kontrolu saobraćaja širom zemlje. Cilj ove akcije je veća bezbednosti na putevima tokom praznične sezone. S obzirom na povećanu frekvenciju putovanja, u ovim periodima je tradicionalno i veći broj nezgoda.

Kao deo pojačane kontrole, MUP će angažovati sve raspoložive resurse, uključujući kamere, radare i presretače. Ovo bi bi trebalo da obezbedi doslednu primenu saobraćajnih propisa i smanji rizik od nezgoda. Poseban fokus biće stavljen na kontrolu brzine, s obzirom na veliki uticaj ovog parametra na težinu nezgoda.

U saradnji sa organizacijom ROADPOL, MUP će sprovesti pojačanu kontrolu saobraćaja od 25. aprila do 1. maja. Tokom prvog maja, 24 časa će biti posvećeno intenzivnoj kontroli saobraćaja na ključnim putnim pravcima širom zemlje.

Više od 200 uređaja će biti aktivirano kako bi se nadgledala brzina vozila. Ova inicijativa ima za cilj da podigne svest vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila i ograničenja brzine, čime će se doprineti većoj bezbednosti svih učesnika u saobraćaju tokom praznične sezone.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve vozače da budu odgovorni i pažljivi za volanom, pridržavajući se propisane brzine i pravila saobraćaja, kako bi zajedno doprineli stvaranju bezbednijih puteva za sve.

MUP pozvao građane da predlože lokacije za kontrolu brzine

Pored pojačane kontrole saobraćaja koju sprovodi uoči uskršnjih i prvomajskih praznika, MUP poziva građane da daju svoj doprinos akciji. Naime, MUP poziva građane da predlože deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu, kako bi se identifikovala i ciljano obrađivala područja sa povećanim rizikom od saobraćajnih nezgoda.

Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, uključujući putni pravac, i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju. Cilj je identifikovati puteve na kojima se često prekoračuje dozvoljena brzina i gde je veća verovatnoća nastanka saobraćajnih nezgoda.

Građani koji žele da predlože lokacije za kontrolu brzine mogu to učiniti slanjem svojih predloga na mejl adresu Uprave saobraćajne policije (usp@mup.gov.rs) najkasnije do srede, 24. aprila 2024. godine.

Povezane vesti