ENP tag iz Srbije od sada funkcionalan i u Crnoj Gori

Kamere za naplatu putarine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Goran Vesić, saopštio je da je srpski ENP tag za konačno počeo da funkcioniše na auto-putevima u Crnoj Gori. Ova integracija će omogućiti vozačima koji su kupili tag za elektronsku naplatu putarine kod “Puteva Srbije” da isti koriste i na crnogorskim putevima.

Vozači sada mogu bez problema koristiti jedan ENP tag za plaćanje putarine kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

Tagovi moraju biti u režimu post-paid-a da bi ovaj servis funkcionisao, ali vozači mogu i postojeće prepaid tagove prekonfigurisati za ovu namenu. Ova pogodnost dolazi nakon uspešne integracije sa Severnom Makedonijom, koja je urađena prošle godine.

Integracija sa crnogorske strane je urađena još ranije, pa su crnogorski vozači svoje tagove mogli da koriste u Srbiji još od polovine aprila.

Planirano je da se slične integracije izvrše i sa Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom, kao i Grčkom. Očekuje se da će ove mere dodatno olakšati mobilnost i efikasnost putovanja u regionu.

Integracija ENP sistema u regionu doprinosi daljoj integraciji i olakšava putovanje za sve vozače. Osim velikog broja turista kojima ova olakšava odmor, veliki benefit osetiće i profesionalni vozači.

Povezane vesti