#Moments2live4: Globalna kampanja za bezbednost saobraćaja

#moments2live4

Pokreće se globalna kampanja pod nazivom #Moments2live4. Bezbednost saobraćaja kao izuzetno bitan deo strategija razvoja i veliki faktor u svakodnevnom životu, verovatno ne dobija dovoljno prostora, kako u medijima tako i među javnim ustanovama i lokalnim vlastima. Ujedinjene Nacije kroz svoje programe pokušavaju da izmene ovakvo stanje koliko god je to moguće i iznova ukažu na važnost života koji se izgube ili promene usled saobraćajnih nezgoda.

Jedna od kampanja koje se odvijaju trenutno je i kampanja pod nazivom #Moments2live4, koja je bazirana na društvenim mrežama i organizovana od strane UN fonda za bezbednost u saobraćaju. Direktni cilj same kampanje je podizanje svesti o važnosti investiranja u bezbednost saobraćaja, a predviđeno je da se ponavlja svake godine između novembra i juna, sve do 2030. godine.

Zamisao je da se kampanja održava i vodi od strane svakodnevnih korisnika u drumskom saobraćaju, kako bi bila što realnija i što više prilagođena pravim situacijama. Takođe, zanimljivo je i napomenuti da kampanja targetira 24 najmnogoljudnije zemlje sveta, što obuhvata neke od zemalja koje su među najuspešnijim u oblasti bezbednosti, ali isto tako i one kod kojih je bezbednost saobraćaja na izuzetno niskom nivou.

https://www.youtube.com/watch?v=7jTRdJELABE&ab_channel=UnitedNationsRoadSafetyFund

Povezane vesti