Mobilni operater MTN nagrađuje vozače za lepo ponašanje u saobraćaju

mtn

Veliki internacionalni mobilni operater MTN u saradnji sa kompanijom ETAP, koja se bavi tehnologijom u mobilnosti, pokrenuo je akciju sa ciljem da nagradi vozače za ispravnu i bezbednu vožnju u Nigeriji.

MTN je inače mobilni operater koji posluje u nekoliko Afričkih zemalja i važi za jednog od najvećih na kontinentu. Ovaj put, Nigerijska ispostava je rešila da pokrene akciju sa fokusom na saobraćaj.

Sa druge strane, ETAP-ova aplikacija koja prati parametre vozila kojim se definiše način vožnje i ponašanje vozača, daće MTN-u uvid u potrebne podatke. Na taj način MTN-ovi korisnici u Nigeriji će imati priliku da zarade nagradne poene za ispravno ponašanje u saobraćaju, koje će kasnije moći da iskoriste kao vaučere za gorivo, bioskop, kupovinu u maloprodajnim objektima i slično.

Aplikacija takođe poseduje i rang listu, gde će vozači moći čak i da se takmiče i upoređuju ko vozi najbezbednije. ETAP svoje poslovanje bazira na osiguranju vozila, ali kroz zanimljiv tehnološki pristup koji omogućava praćenje gorenavedenih parametara.

Kako MTN ima oko 65 miliona korisnika u Nigeriji, veruje se da će ovaj projekat pokrenuti velike promene u ponašanju vozača u saobraćaju i dati opipljive rezultate u kratkom roku.

Povezane vesti