Otvorena deonica brze saobraćajnice ka Valjevu

deonica brze saobraćajnice

Deonica brze saobraćajnice auto-put Miloš Veliki – Valjevo, od Lajkovca do petlje “Divci” u dužini od 12 kilometara, otvorena je za saobraćaj u Subotu. Saobraćajnica se priključuje na auto-put preko kružnog toka na samoj brzoj saobraćajnici. Kružni tok se zatim direktno povezuje na petlju Lajkovac na auto-putu Miloš Veliki.

Sa druge strane, put za sada vodi do mesta Divci i privremenog uključenja. Na ovom mestu je planirano da bude denivelisano uključenje nakon puštanja u rad cele deonice. Celokupna deonica u izgradnji dugačka je oko 17 kilometara i biće izgrađena do samog ulaza u grad Valjevo. Preostalih 5 kilometara očekuje se da će biti završeno naredne godine, čime će grad Valjevo biti povezan na mrežu auto-puteva brzom saobraćajnicom. Ovo će značajno poboljšati bezbednost ali i skratiti putovanje.

Ostatak deonice koji će biti završen naredne godine.

Zanimljivo je da za razliku od drugih brzih saobraćajnica u Srbiji, ovaj put ima samo jednu kružnu raskrsnicu. I to na ulazu. Ovo podiže udobnost vožnje i bezbednost novog puta još bliže nivou auto-puta, i kao što smo ranije pominjali, mnogo je više u skladu sa odlikama brze saobraćajnice.

Produžetak puta

Naredne godine će graditelji zaći i u izgradnju južne obilaznice oko Valjeva. Naime, na ovaj put će se nastaviti i 2,4 kilometra južne obilaznice. Ona će povezati industrijsku zonu grada sa novom brzom saobraćajnicom.

deonica brze saobraćajnice
Photo: putevi-srbije.rs

Povezane vesti