NHTSA ažurira najbolje prakse za sajber bezbednost novih vozila

NTHSA

Američka Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) ažurirala je svoje najbolje prakse za sajber bezbednost za nova vozila. A sve to u cilju bolje zaštitila od sajber pretnji. Sa sve više automobila koji postaju povezani i autonomni, potreba za snažnim merama sajber bezbednosti postaje sve važnija.

Ažurirane smernice pružaju proizvođačima automobila preporučene prakse za projektovanje i razvoj novih vozila imajući na umu sajber bezbednost. Smernice pokrivaju niz tema, uključujući upravljanje rizikom, reagovanje na incidente, otkrivanje i rukovanje ranjivostima, kao i saradnju sa dobavljačima treće strane.

„Pejzaž sajber bezbednosti se stalno razvija i moramo da ostanemo ispred krive da bismo se zaštitili od potencijalnih pretnji“, rekao je vršilac dužnosti administratora NHTSA Stiven Klif. „Ove ažurirane najbolje prakse će pomoći proizvođačima automobila da dizajniraju vozila koja su bezbednija i bolje opremljena da zaštite vozače i putnike.”

NHTSA je radila sa proizvođačima automobila i zainteresovanim stranama iz industrije na razvoju ovih smernica u poslednjih nekoliko godina. Agencija takođe radi na podizanju svesti o važnosti sajber bezbednosti u automobilskoj industriji.

„Kako vozila postaju sve više povezana, sajber bezbednost mora biti integrisana u proces projektovanja i razvoja“, rekao je Klif. „Praćenjem ovih najboljih praksi, proizvođači automobila mogu da pomognu da njihova vozila budu bezbedna i bezbedna za sve korisnike.

NHTSA ažurirane smernice za sajber bezbednost deo su širih napora agencije da promoviše bezbedan i odgovoran razvoj novih tehnologija vozila. Kako automobilska industrija nastavlja sa inovacijama, važno je osigurati da sajber-bezbednost bude glavni prioritet za zaštitu od potencijalnih sajber pretnji.

Povezane vesti