Arriva prodala svoje poslovanje u Srbiji

arriva

Arriva, jedna od vodećih transportnih kompanija u Evropi, nedavno je zaključila prodaju svog poslovanja u Srbiji. Prodaja je bila deo Arrivine strategije da pojednostavi svoj portfolio i fokusira se na bazna tržišta. Mutares, privatna investiciona kompanija specijalizovana za korporativne prodaje, kupila je Arrivin posao u Srbiji, ali i u Danskoj, uz ranije dogovoreno preuzimanje poslovanja Arriva autobuskih operacija u Poljskoj.

Odluka da proda svoje poslovanje u Srbiji dolazi kao deo nastojanja Arrive da optimizuje svoje resurse i efikasnije ih rasporedi u svom poslovanju. Prodajom, Arriva ima za cilj da se koncentriše na konsolidaciju svog prisustva na ključnim tržištima i ulaganje u oblasti koje su u skladu sa njenom dugoročnom strategijom rasta.

Kompanija Mutares, poznata je po svojoj ekspertizi u restrukturiranju i transformaciji kompanija. Ova akvizicija omogućava Mutaresu da dodatno ojača svoje uporište u evropskom transportnom sektoru. Očekuje se da će ovaj potez ojačati Mutaresovu strategiju širenja i poboljšati njegovu sposobnost da isporuči visokokvalitetne transportne usluge klijentima.

Očekuje se da će prodaja Arrivinog poslovanja u Srbiji imati minimalan uticaj na zaposlene, kupce i svakodnevno poslovanje. I Arriva i Mutares su izrazili svoju posvećenost obezbeđivanju glatke tranzicije i održavanju izvrsnosti usluge tokom procesa transfera.

Očekuje se da će posao biti zaključen do kraja maja 2023. Arriva je inače prošle godine prodala svoje autobuske kompanije u Švedskoj i Portugalu 2022. Arriva je jedan od najvećih autobuskih operatera u Srbiji, aktivan u beogradskom javnom prevozu ali i u međugradskom autobuskom prevozu.

Povezane vesti