Radovi na deonici B obilaznice oko Beograda pri kraju

Posle nekoliko godina izgradnje i nepredviđenih kašnjenja, završni radovi na deonici B obilaznice oko Beograda konačno se privode kraju. Na ovom ključnom segmentu, koji se proteže od tunela Straževica do raskrsnice Bubanj potok, završeni su kompleksni objekti i obimno asfaltiranje značajnog dela novog auto-puta. Predviđeni rok za završetak je 15. jun, a očekuje se da će put biti otvoren za saobraćaj do kraja meseca.

Pozadina

Prvobitno planirani za završetak u leto 2021. godine, građevinski radovi na deonici B obilaznice oko Beograda suočili su se sa brojnim izazovima i neočekivanim preprekama, što je rezultiralo odlaganjem od dve dodatne godine. Najviše je problema bilo u sektoru tunela “Beli Potok”. Pored problema sa eksproprijacijom, kašnjenje je uzrokovala i kanalizacija koja se izlivala na mestu trase puta. Uprkos ovim zastojima, građevinski timovi su istrajali, pa se realizacija ovog ključnog projekta saobraćajne infrastrukture privodi kraju nakon bezmalo 40 godina.

Postignut značajan napredak

Nedavni izveštaji sa gradilišta ukazuju da sve teče po planu, dajući uverenje da će zadati rok biti ispoštovan bez ikakvih neizvesnosti. Najsloženiji objekti na potezu između tunela Straževica i raskrsnice Bubanj potok su uspešno podignuti, što su dobre vesti. Pored toga, značajan deo novog auto-puta je asfaltiran, a deo je i obeležen horizontalnom signalizacijom.

Uticaj na infrastrukturu Beograda

Završetak deonice B obilaznice Beograda će nesumnjivo doneti značajna poboljšanja gradske saobraćajne infrastrukture. Obezbeđivanjem direktne veze između dve tačke Koridora 10 omogućiće izmeštanje tranzita iz centra Beograda. Takođe će omogućiti drugačije regulisanje auto-puta kroz sam grad. A celokupna beogradska javnost se nada da će to smanjiti gužve i poboljšati pristupačnost ključnim tačkama unutar i oko Beograda.

Poboljšana povezanost

Novoizgrađeni deo obilaznice Beograda imaće ključnu ulogu u jačanju povezanosti ne samo unutar grada već i među prigradskim naseljima. Služiće kao važna karika u široj mreži puteva i autoputeva. Tako bi obilaznica mogla biti veza budućeg auto-puta ka Rumuniji i auto-puta Miloš Veliki. Odnosno direktna veza Rumunije sa Barom i posredno Italijom.

Ekonomske koristi

Završetak ovog velikog infrastrukturnog projekta imaće pozitivne ekonomske implikacije za region. Poboljšana povezanost i poboljšana efikasnost transporta će privući nova preduzeća i investicije u prigradskim delovima grada. Takođe će stimulisati ekonomski rast i stvoriti nova radna mesta.

Šta dalje?

Nakon završetka ovog dela obilaznice u planu je dalji rad. Naime, kompletan projekat podrazumeva vezu sa Pančevom, od Bubanj Potoka, preko Vinče i mosta na Dunavu, pa sve do istočnog dela Pančeva. Tu bi trebalo da se poveže sa budućom vezom sa Vršcem i Rumunijom. Trenutno je u planu izrada projektne dokumentacije za tu deonicu, poznatu i kao Deonica C. Dokumentacija bi trebalo da bude gotova do marta naredne godine. Verujemo da će u međuvremenu biti potpisani i drugi ugovori i saradnje vezane za ovaj deo obilaznice.

Povezane vesti