Završena Stolačka obilaznica

stolačka obilaznica

Nakon gotovo 550 dana intenzivnih radova, Stolačka obilaznica, koja prolazi kroz Vidovo polje, biće puštena u saobraćaj. Ova značajna infrastrukturna investicija donosi olakšanje građanima Stoca i okolnih naselja, dok je i ključni korak ka unapređenju saobraćajne povezanosti ovog područja.

Obilaznica oko ovog Hercegovačkog mesta polako dobija horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, a tranzitni saobraćaj uskoro će biti izmešten iz samog Stolca. Ova saobraćajnica na putu ka Jadranskoj obali i Neumu, duga je 1,3 kilometara i uključuje tri kružna toka, kao i most preko Bregave. Sada je povezana sa novim putem Stolac – Neum, koji je nedavno izgrađen.

Radovi na izgradnji magistralnog puta M17.3 Neum – Stolac, na deonici Stari Neum – Drenovac, u dužini od 36,5 kilometara, završeni su u junu 2022. godine. Ovaj projekat, čija ukupna vrednost iznosi skoro 97 miliona KM ili 48 miliona eura, finansiran je od strane Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, JP Ceste Federacije Bosne i Hercegovine, ali i iz kredita.

Stolačka obilaznica i kompletiranje deonice Stolac – Neum olakšaće saobraćaj prema jedinom obalskom gradu u BiH. To će imati pozitivan uticaj kako na lokalnu privredu, tako i na građane Stolca čije će saobraćajnice sada biti rasterećene tranzitnog saobraćaja.

Povezane vesti